Bieren

Hilleveld is een amberkleurig Pale Ale degustatiebier van 6.5% ontwikkeld, gebrouwen en gebotteld in Geluveld uitsluitend gemaakt met ingrediënten van Belgische oorsprong.

Naast de gebruikte gekarameliseerde en Pale Ale mouten, witte kandij en 100% Belgische hop van "Pops" verkrijgt Hilleveld zijn smaak door het complex vergistingsproces. Hierbij ondergaat het bier een eerste korte hoge gisting en daarna een tweede trage “Wilde” gisting met de befaamde Brettanomyces gist. Naast het complex smaakprofiel wordt op het einde van de vergisting Goldings hop van Poperingse oorsprong toegevoegd om het aroma van Hilleveld te versterken. Pas na een brouwproces en rijping van 3 maanden mag het bier de brouwerij verlaten. 

Tijdens het verder bewaren van het bier zal de "Brett" gist zorgen voor een ware smaakevolutie.

 

 

Westkwartier Oud Bruin is een versneden bruin bier van gemengde gisting waarvan 1/3 jong Hilleveld bier werd toegevoegd aan 2/3 bruin bier dat ruim 12 maanden heeft gerust op eikenhouten vaten afkomstig van lokale Westhoekse wijnbouwers die voorheen werden gebruikt voor het maken van rode wijn.

Hierdoor verkrijgt het bier een evenwichtige balans van fruitigheid en een zachte zuurheid door de gemengde gisting in combinatie met het hout en de rode wijn.

 

 

 

 

© 2021 - 2024 brouwerijwestkwartier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.